Over Liekendiek

Gespecialiseerd in

  • ✓  Inlei Wimperlift, 2020
  • ✓  Sugar Waxing, 2019
  • ✓  Lash Extend Wimperlift, 2018
  • ✓  Wenkbrauw Shapen, 2017

Scholing

  • ✓  Haircadamy, Hair Expert, 2020
  • ✓  Kerastase Specialist, 2006-2007
  • ✓  2Grow Richard Koffijberg, 2005-2006
  • ✓  l’Oreal, 2003-2009

Rebecca vertelt: “Het klinkt misschien cliché maar toen ik klein was, wist ik al wat ik later wilde worden; kapster en schoonheidsspecialist. Ik wist dat wanneer ik later groot was, ik mijn eigen salon wilde.”

Mijn weg naar die droom ging niet over roosjes. Ik heb zelfs de handdoek in de ring gegooid, nadat mijn zelfvertrouwen compleet de grond in was geslagen op een werkplek waar het ontbrak aan complimenten maar wel regende van de kritiek. Ik heb wat andere banen gehad en daar met veel plezier gewerkt. Maar toen in 2017 on derde kindje geboren werd, was het werk wat ik deed niet meer haalbaar op dat moment. Ik was namelijk gezegend met een huilbaby, en dat hakte er flink in. Het was tijd om uit te zoeken wat ik nu echt wilde, waar werd ik gelukkig van? Jullie raden het al uiterlijke verzorging!!!

Ik trok de stoute schoenen aan en ben gaan solliciteren in diverse salons. Allemaal leken ze enthousiast. Maar een reactie bleef uit, geen bericht waarom ze niet voor mij hadden gekozen, ik was verbaasd en vond het eigenlijk onbeschoft. Eindelijk was er een salon waar ik gelijk het volgende weekend na een leuk gesprek aan de slag kon. Ik gaf aan dat ik net uit mijn zwangerschapsverlof zou komen en de kleine nog borstvoeding kreeg en ik mijn pauzes graag wilde gebruiken om te kolven. Dat was prima en dit kon dan op het toilet daar was ook stroom. “Uh, pardon..” was mijn antwoord, “eet u uw boterhammen ook op het toilet?” Dit was echt een no-go voor mij en klagend bij mijn vriend dat de wereld gek was geworden kwam hij voorzichtig met een oplossing … “Schat, begin voor jezelf!”.

Waarom had ik hier niet aan gedacht? Ik kan mijn eigen tijd in plannen en er ook voor de kinderen zijn en naast dit doen waar ik echt gelukkig van wordt, het mooiste in een vrouw naar voren brengen. Binnen 2 maanden was mijn kinderdroom werkelijkheid geworden ik was vanaf januari 2018 trotse eigenaresse van een eigen salon.

“Ik ben naast het kappersvak mij gaan specialiseren in wenkbrauwen, wimpers en 100% natuurlijke ontharing.”

In augustus 2020 ging ik all-in. Ieder zondag, 4 maanden lang, heb ik mij gespecialiseerd laten trainen op het gebied van knippen, verven, föhnen en stylen. Vanaf 6 januari 2021 ben ik gegroeid tot haarspecialiste. Bij Haircademy ben ik ongelooflijk gegroeid zowel vaktechnisch als op persoonlijk vlak. Dit heeft Liekendiek Hair & Beauty naar een nog hoger niveau gebracht.

Mijn visie voor Liekendiek Hair & Beauty is nog gespecificeerde geworden. Het van binnen en buiten verzorgen van onszelf is iets wat bij iedere vrouw op nummer 1 hoort te staan. Hoe druk je dagelijkse leven ook is, tijd voor jezelf vrij maken is het allerbelangrijkste. Even tot rust komen in de salon onder gezelschap van moi en een lekker kopje thee of koffie doet wonderen.

Mijn persoonlijke groei en mijn vaktechnische groei is iets waar ik heel veel waarde aan hecht en ook in de toekomst ga ik hier veel tijd aan besteden. Ik wil me blijven verbeteren. Je bent namelijk nooit te oud om te leren en te groeien.

Veel liefs,
Rebecca